header banner
Default

Zo verifieer je je Instagram-account


Als je een account met Kardashian in de titel iets ziet posten op Instagram, dan check je waarschijnlijk even of het wel van een echte Kardashian komt. Of je het nu bewust of onbewust doet, je brein gaat toch op zoek naar het bekende blauwe verificatiestempel achter iemands naam. Wil jij dat ook voor jezelf, of voor je bedrijf? Dat kan. Dit is hoe je dat aanpakt.

Het verificatievinkje op Instagram dat komt je niet aanwaaien. Je moet er wat voor doen en alleen Instagram kan je ook daadwerkelijk dat felbegeerde V’tje toewijzen. Vroeger was het een raadsel wanneer iemand geverifieerd was, maar inmiddels is dat anders. Nu weten we inmiddels meer en je hoeft er gelukkig geen hogere wiskunde voor te studeren of extreem populair te zijn om het voor elkaar te krijgen.

Zo vraag je dat verificatievinkje aan

VIDEO: HOE KRIJG IK MEER ECHTE INSTAGRAM VOLGERS [5 TIPS]
Rene Berends

Kraak even je vingers, ga er goed voor zitten en login op je Instagram-account waarvoor je dat blauwe vinkje wil aanvragen. Je tikt vervolgens op het icoon met je profielfoto, dat je kunt vinden in de rechteronderhoek. Je gaat dan naar je profiel. Rechtsbovenin kun je dan kiezen voor het hamburgermenu (de drie streepjes) en ‘instellingen/settings’ aantikken, herkenbaar aan het tandwiel.

Kies voor ‘Account’ en scroll naar beneden tot je ‘Request verification’ ziet staan (of: Verificatie aanvragen). Je ziet dan een korte uitleg van Instagram over wat je precies aanvraagt, met daarbij de waarschuwing dat het indienen van een verificatieverzoek niet garandeert dat je account wordt geverifieerd. Je moet vervolgens je volledige naam invullen, invullen onder welke naam je bekendstaat en dan de categorie selecteren. Ben je een influencer, ben je van de media of ben je een merk? Tik aan wat het beste bij dat betreffende account past.

Vervolgens wordt het even lastig, want Instagram wil dat je je identiteitsbewijs toevoegt om te kunnen verifiëren dat jij, wel, geverifieerd kan worden. Je kunt hiervoor een bestand als een kopie paspoort selecteren op je smartphone, maar een officieel bedrijfsdocument waar de naam en geboortedatum op te vinden zijn. Klik vervolgens op ‘Verzenden’ en dan is het afwachten of je dat vinkje krijgt.

Dat wachten kun je beter niet heel actief doen, want het kan Instagram wel een paar weken kosten om je aanvraag te verwerken. Er worden menselijke moderators ingezet om de vinkjes uit te delen. Je hoeft ook niet steeds terug te komen en vol hoop achter je naam te kijken: Instagram is wel zo aardig om je even een notificatie te sturen dat je al dan niet geverifieerd bent. Ben je afgewezen, geen man overboord, je mag het dan na dertig dagen weer proberen.

Instagram-verified

VIDEO: Hoe u weet wie uw Instagram-profiel bezoekt | Vind wie je Instagram-profiel heeft bekeken
Solution Zone

Waar je op moet letten als je het (weer) probeert? Instagram wil graag dat je de regels volgt, dus gebruik je social media-account zoals de gebruikersregels voorschrijven. Ook moet je account wel van een echt persoon of echt bedrijf zijn. Je mag je dus niet als iemand anders voordoen of voor de leuk allemaal memes plaatsen. Bovendien moet je naam in online publicaties te vinden zijn, en dan hebben we het niet over advertorials of andere betaalde vormen van promotie.

Tot slot nog een paar tips: je account moet openbaar zijn, je moet zorgen dat je profiel volledig is (een bio, een profielfoto en minimaal één post) en je moet niet naar andere social media linken in je profiel. Hopelijk krijg je het verificatievinkje uiteindelijk snel voor elkaar, want het zal je enorm helpen in populariteit: je komt eerder voor in zoekresultaten, je kunt een betere vuist bieden tegen catfishes en copycats en je laat zien dat je actueel en relevant bent -of kunt zijn-. Succes!

Wil je ook je post engagement verbeteren? Check dan deze 23 tips van Falcon.

Sources


Article information

Author: Christine Reeves

Last Updated: 1704096122

Views: 941

Rating: 4.8 / 5 (33 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christine Reeves

Birthday: 2023-05-29

Address: 6772 Richard Mall, East Michael, PA 32872

Phone: +4246971470851950

Job: Psychologist

Hobby: Gardening, Knitting, Tennis, Video Editing, Table Tennis, Cycling, Bird Watching

Introduction: My name is Christine Reeves, I am a accomplished, dear, striking, unreserved, courageous, Adventurous, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.